Notícies
 

L'Eduard Casals dirigeix els Ministrils del Camí Ral al Toc d'Inici de La Mercè 2021

FotoVeure imatge de L'Eduard Casals dirigeix els Ministrils del Camí Ral al Toc d'Inici de La Mercè 2021 (nova finestra)

El professor de l'EMMCA Eduard Casals estarà al capdavant dels Ministrisl del Camí Ral en el Toc d'inici de les Festes de La Mercè 2021!

Notícia al CAT Tradicionàrius:

"Eduard Casals pren el relleu de Jordi Fàbregas a la direcció dels Ministrils del Camí Ral

L’any 1993 l’Associació Cultural TRAM –abans de l’obertura del CAT– va rebre l’encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona de fer una proposta d’integració de la música tradicional a les Festes de la Mercè. La proposta incloïa la creació d’un toc d’inici, la música per a les figures que ho necessitaven, la banda que les interpreta –el Ministrils del Camí Ral– recordant la figura medieval que connectava Barcelona amb ciutats del país; i la programació de la MercèFOLK. Les músiques del Toc d’inici i de la majoria de les figures les va fer en Jordi Fàbregas que a més assumia la direcció dels Ministrils que va exercir fins a la Mercè de la pandèmia l’any passat. Malgrat que en Jordi havia deixat la direcció del festival i de l’entitat, continuava al davant d’aquest projecte. La seva mort sobtada el passat mes de gener ens aboca lamentablement al seu relleu. I, d’acord amb els responsables de l’organització de l’Ajuntament, hem proposat a l’Eduard Casals, fundador del Festival Tradicionàrius i el CAT i company permanent d’en Jordi al llarg de tots aquests anys, que assumeixi la seva direcció. L’Eduard dirigeix ara mateix també la Banda Provençana que interpreta el Toc d’Inici de l’Hospitalet de Llobregat. Sabem que en Jordi ho aprovaria."

Més informació

Avinguda Vilanova, 32 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat - Telf.: 934 032 940 - emusica.arts@l-h.cat - Avís legal