Projectes
 
05/02/2013.  

Gamelan reciclat .  

Veure imatge de  Gamelan reciclat (nova finestra)
Gamelan reciclat és un projecte de creació comunitària que implica les famílies de l’escola Joaquim Ruyra en la vida de l'escola i en l'educació dels seus fills/es i la comunitat del barri La Florida de L’Hospitalet i els veïns dels blocs d’aquest barri. A partir de la construcció d’un gamelan amb materials reciclats es proposa una experiència creativa acompanyada d’activitats extraordinàries que complementen el procés d’ensenyament-aprenentatge i que fomenten la participació cultural dels implicats. 

El seguit d’activitats dissenyades persegueixen millorar la convivència entre les diferents comunitats del barri, fomentar la tolerància i el respecte entre els participants i incidir en la presa de consciència mediambiental a través del treball intergeneracional i la pràctica artística col·laborativa. 

Desenvolupament 

El projecte constarà de dues parts. A partir de Setmana Santa i fins a finals de curs es duran a terme unes sessions setmanals de dues hores i mitja de durada. La segona part del projecte es desenvoluparà la primera setmana de juliol intensivament [casal d’estiu]. Simultàniament es realitzaran 3 activitats complementàries. 
 
  • Primera fase: procés de recol·lecta, disseny i construcció del gamelan reciclat. Activitats formatives entorn a les músiques del món i sortida a la deixalleria municipal on es realitzarà una xerrada relacionada amb la consciència mediambiental.
  • Segona fase: activitats musicals, de creació i interpretació de patrons rítmics a través del propi cos i amb material reciclat. Programació d’una visita al gamelan del Museu de la Música, i per extensió, coneixement de l’àrea de músiques del món d’aquest centre.
  • Tercera fase: casal d’estiu. Procés de creació amb l’instrument construït i mostra del resultat final en societat.
El Gamelan al barri 

L’instrument construït pels participants s’instal·larà al Centre Municipal La Florida Ana Díaz Rico i es permetrà la intervenció activa dels veïns del barri. Es procurarà, així mateix, dinamitzar aquesta participació amb activitats
relacionades amb el casal d’estiu. 

Destinataris 

Primera i segona fase: famílies i nenes i nens de la Comunitat d’Aprenentatge Joaquim Ruyra 

Tercera fase: Obert a la comunitat del barri La Florida 

Període de realització 

Febrer – juliol de 2013 

Gestió 

Comusitària http://comusitaria.wix.com/comusitaria .  
05/02/2013.  

Tralalà .  

Veure imatge de  Tralalà (nova finestra)
05/02/2013.  

Rimes, Càmeres i Acció! .  

Veure imatge de  Rimes, Càmeres i Acció! (nova finestra)
25/01/2012.  

Trànsit 6.1 - Projecte de creació artística comunitària .  

Veure imatge de  Trànsit 6.1 - Projecte de creació artística comunitària (nova finestra)
15/12/2011.  

Projecte de creació comunitària a l'institut Eduard Fontseré .  

Paral•lelament a la seva activitat predominant d’educació artística en música , dansa i art dramàtic, l’Escola de Música – Centre de les Arts posa en marxa anualment una desena de projectes de creació comunitària. Aquests projectes situen un artista en un espai escolar d’atenció preferent, per tal de generar una dinàmica de diàleg entre el mateix artista, un grup d’estudiants i el seu mestre. Un diàleg que produeixi una obra nova.
Aquests projectes d’impacte estan especialment adreçats als col•lectius escolars amb la necessitat d’incrementar l’autonomia dels estudiants, l’autoestima i la projecció pública positiva del seu centre educatiu. 

Aquest és un dels projectes que es duran a terme durant el curs escolar 2011-2012 a diferents centres educatius de la ciutat..  
Avinguda Vilanova, 32 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat - Telf.: 934 032 940 - emusica.arts@l-h.cat