Notícies
 

Visita de la xarxa URBACT ONSTAGE

Veure imatge de 	Visita de la xarxa URBACT ONSTAGE (nova finestra)
Professors de sis ciutats europees, que formen amb L’H la xarxa URBACT, han visitat aquests dies la ciutat per conèixer les diferents activitats que porta a terme l’Escola de Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA). S'han fet sessions de treball, visites a centres educatius i han gaudit dels concerts de l'alumnat.

Han tingut l’oportunitat de visitar classes de tots els estils i llenguatges tan a la seu central de l’EMMCa com als programes Fem Tàndem LH a les diferents escoles.

El coordinador general de l’EMMCA, Raul Brenchat, assegura que “volem exportar un model que arriba a tots els alumnes de la ciutat i que col•labora amb diferents entitats per acabar sent un gran ecosistema”.

De la seva banda, el regidor de cultura, David Quirós, ha afegit que amb aquesta visita “veurem com gràcies a l’esforç de l’equip pedagògic de l’escola de música s’està apropant la música i la cultura a tothom i s’està transformant la ciutat”. Quirós afirma que la formació als projectes Tàndem “permet que els més joves puguin valorar si els agrada la música i si volen continuar amb la seva formació”

L’Hospitalet lidera des de fa un any la xarxa de transferència de coneixement ONSTAGE, formada pels municipis d’Aarhus (Dinamarca), Adelfia (Itàlia), Grigny (França), Valongo (Portugal), Katowice (Polònia) i Brno (República Txeca). Durant els dos anys que durarà la xarxa, s’estan realitzant trobades en cada una de les ciutats, que estan adaptant els principals elements del projecte d’EMMCA

Lideratge hospitalenc de la xarxa URBACT. L’any 2017, l’EMMCA va ser reconeguda com a bona pràctica pel programa europeu URBACT, que identifica casos d’èxit de polítiques públiques i va valorar l’ús d’un servei públic d’educació artística com a eina per al
desenvolupament cultural, la cohesió social i l’èxit educatiu.

L’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet va començar a funcionar l’any 2005 apostant per un nou model d’oferta educativa que combina l’activitat extraescolar amb la intervenció en escoles de primària per fer arribar la pràctica artística a tots els sectors socials.

El curs 2019-2020, 1.175 alumnes assistiran a classes de música, teatre i dansa a la seu central de l’EMMCA, al barri de Gornal. Pel que fa als tàndems, hi participaran 1.538 alumnes, que rebran classes en horari lectiu.
Avinguda Vilanova, 32 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat - Telf.: 934 032 940 - emusica.arts@l-h.cat