Notícies
 

Torna el Festival Django L'H!

Veure imatge de Torna el Festival Django L'H! (nova finestra)

El Festival Django L'H és l’únic festival dedicat al jazz manouche i a la figura de Django Reinhardt de tot el país que dirigeix el professor Albert Bello i que l’EMMCA organitza  juntament amb l’Associació de músics i aficionats al jazz manouche i pel que han passat els artistes internacionals i nacionals més rellevants.

Del 27 al 29 de novembre del 2020 se celebra la desena edició del Festival Django L’H. L’únic festival dedicat al jazz manouche i a la figura de Django Reinhardt del país.

El guitarrista hospitalenc, Albert Bello, posa en marxa la primera edició el 2010 amb els objectius de difondre el gènere, donar a conèixer grups locals i nacionals que practiquen l’estil, programar a grans artistes internacionals i oferir activitats pedagògiques de la mà de grans músics i pedagogs.

L’Hospitalet amb l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts (EMMCA),  l’única escola al món amb una oferta pedagògica en jazz manouche per a infants, joves i adults, acull aquest certamen que se celebra durant el mes de novembre i la ciutat s’ha convertit en punt de trobada de músics i amants del jazz manouche d’arreu del món.

Un dels punts més importants per l’organització ha sigut sempre treballar per una programació amb gran qualitat musical i això ha permès projectar internacionalment el festival i la ciutat. I des dels seus inicis, el Festival Django ha apostat per la formació, entenent el jazz manouche com una eina pedagògica. A cada edició hi ha classes magistrals, tallers i conferències adreçades a diferents nivells i perfils. La formació, peça clau del festival, està dirigida a tothom que vulgui aprendre els secrets dels millors músics de jazz manouche del panorama actual nacional i internacional.

EDICIÓ 2020
El festival Django L’H 2020 se celebra del 27 al 29 de novembre a L’Hospitalet de Llobregat amb tres únics concerts però amb la qualitat musical que el caracteritza: Els RP Quartet, Hono Winterstein & guests i Django Legacy amb The Django Orchestra Academy de l’EMMCA.

Programació:

Divendres, 27 de novembre
RP Quartet
Auditori Barradas 20 h

https://bit.ly/32ZewPQ
Els RP QUARTET, per molts la formació de jazz manouche més atípica i creativa del segle XXI, torna al Barradas per presentar el seu nou enregistrament, “Ponney Jungle”. Aquests quatre virtuosos ens conviden a descobrir un repertori fora de l’habitual, barrejant a Thelonious Monk i John Coltrane, passant par Charles Mingus i Léonard Bernstein. Amb aquest concert gaudirem segur d’una explosió d’expressivitat, virtuosisme i sensibilitat que farà que sigui un dels concerts inoblidables.

Dissabte, 28 de novembre
Hono Winterstein & convidats
Teatre Joventut 20 h

https://bit.ly/38YJ201
Horizons és el nou enregistrament del guitarrista rítmic Hono Winterstein en el que s’ha rodejat dels millors músics i el presenta al Teatre Joventut de L’Hospitalet.
Els músics que toquen amb Biréli Lagrène són protagonistes! Hono Winterstein és el guitarrista rítmic de Biréli Lagrène i en aquesta proposta arrisca, i amb molt bons resultats, integrant un piano al trio clàssic de jazz manouche. A la guitarra solista Brady Winterstein, Diego Imbert al contrabaix, Jean-Yves Jung al piano i Sara Lazarus i Claudio Favari a la veu. Un combo de referents que travessen la tradició amb elegància i arriben a oferir un espectacle de jazz amb l’expertesa i el bon gust que els caracteritza.


Diumenge, 29 de novembre
Django Legacy & The Django Orchestra Academy
Teatre Joventut 19 h

https://bit.ly/2KrvvnF

Quatre joves guitarristes i un contrabaixista que acullen l’estil de Django Reinhardt i accepten el llegat del gran referent del jazz manouche. Camil, Hugo, Justin, Simba i Esteban es coneixen al Festival Django Reinhardt de Samois-Sur-Seine de França i la complicitat que es crea, més el talent de cadascun d’ells fa inevitable que els assenyalin com a la nova generació de l’estil que arriba trepitjant fort. Provinents de França, Alemanya i Espanya, Django Legacy vol fer conèixer l’estil arreu i en aquesta ocasió oferiran un concert a quintet i també tindran l’oportunitat de compartir repertori amb la grandesa de tocar acomboiats per The Django Orchestra Academy, la gran orquestra formada per 26 músics de l’EMMCA.

The Django Orchestra Academy, és el gran conjunt de jazz manouche de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet (EMMCA) que ja ha tocat al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid, a la Sala Barts, i després d’actuar als escenaris més importants del país arriba al Teatre Joventut per oferir un concert extraordinari amb un directe emocionant, uns arranjaments originals i uns convidats molt especials: Django Legacy. El concert compromès amb el talent i el futur que tothom espera.

Quines mesures de seguretat hi haurà als concerts?
Tots els concerts que es realitzen, tant a l’Auditori Barradas com al Teatre Joventut es faran amb un aforament del 50%, garantint  la distància de seguretat, amb l’ús obligatori de mascareta i sota les indicacions de cada espai cultural. Informem al públic que no es permet l'accés al Teatre Joventut amb instruments i tampoc no hi haurà servei de guarda-roba.

Més informació a:
Web: www.festivaldjangolh.com
Facebook: https://www.facebook.com/DjangoLH
Twitter: https://twitter.com/djangolh
Instagram: https://www.instagram.com/festivaldjangolh/
Hashtag: #festivaldjangolh2020

Avinguda Vilanova, 32 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat - Telf.: 934 032 940 - emusica.arts@l-h.cat