Notícies
 

The Django Orchestra Academy nominada als premis Alícia

imatgeVeure imatge de The Django Orchestra Academy nominada als premis Alícia (nova finestra)

The Django Orchestra Academy de l'EMMCA nominada als premis Alícia 2023. 

Els Premis Alícia, són els guardons anuals que atorga l’Acadèmia Catalana de la Música. Celebraran enguany la seva quarta edició, on,  per tal de projectar i promocionar de manera transversal els valors artístics, culturals i socials de la música.

Els Premis es lliuraran el Dia Mundial de la Música (21 de juny de 2023) a L’Auditori de Barcelona i premiaran aquells projectes i/o iniciatives singular que tinguin l’excel·lència com a element vertebrador.

Els premis consten d’11 categories: la trajectòria; l’autoria o composició; la interpretació; el talent emergent; el projecte social; el projecte educatiu; la interdisciplinarietat; la internacionalització; la producció discogràfica i/o audiovisual; el periodisme musical; el directe.

The Django Orchestra Academy (TDO Academy) és un projecte pedagògic ideat i dirigit per Albert Bello i que neix directament de The Django Orchestra. Actualment forma part de l’oferta pedagògica de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet (EMMCA),  i és possible gràcies a la col·laboració de l’Associació de Músics i aficionats al Jazz Manouche, el Festival Django L’H i la Fundación Grupo Sifu.

La TDO Academy és un projecte pilot que constitueix el vessant pedagògic de l’orquestra. La metodologia utilitzada es planteja com a pilot en el nostre entorn pel fet que, si bé ja s’ha desenvolupat àmpliament en el món empresarial, just comença ara a aplicarse en el mundo educativo. aplicar-se en el món educatiu. La metodologia és el shadowing. El shadowing és una tècnica molt utilitzada per a incorporar nous treballadors en les empreses, consistent a compartir un espai amb els titulars i així adquirir tant les habilitats tècniques (artístiques en el nostre cas) com a socials. D’aquesta manera es permet als estudiants conèixer de primera mà els hàbits, els mètodes de comunicació, l’estil d’innovació i de treball cooperatiu en una immersió de 360 graus en una big band professional i així conjugar una experiència pràctica al costat de l’experiència teòrica, en un marc de resultats d’alt nivell.

En tot just dos anys de vida, la TDO Academy ha actuat en escenaris com el Gran Teatre del Liceu i la sala Barts de Barcelona, el Teatro Real de Madrid, o el Teatre Joventut de L’Hospitalet. Així mateix a compartit escenari amb músics referents de l’estil com  Stochelo Rosenberg, Rocky Gresset, Franck Wolf o William Brunard.

Avinguda Vilanova, 32 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat - Telf.: 934 032 940 - emusica.arts@l-h.cat - Avís legal