Notícies
 

L'H lidera la xarxa europea "Escoles de música per al canvi social"

Veure imatge de  L'H lidera la xarxa europea "Escoles de música per al canvi social" (nova finestra)
L’Hospitalet exportarà el model de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA) a altres ciutats europees en el marc de la xarxa de transferència de coneixements “Escoles de música per al canvi social”, que la nostra ciutat lidera i que incorpora com a socis els municipis d’Aarhus (Dinamarca) i d’Adelfia (Itàlia).

El Comitè de Seguiment del programa europeu URBACT ha aprovat la creació d’un total de vint-i-cinc xarxes de transferència entre ciutats, formades per setanta-cinc municipis de vint països europeus. L’objectiu d’aquestes xarxes és transferir i implementar el coneixement adquirit per les bones pràctiques a altres ciutats europees i millorar-ne el funcionament.

L’EMMCA va rebre el passat mes d’octubre a Tallinn (Estònia) el segell europeu URBACT Good Practice en la categoria d’inclusió social, per ser el resultat d’una política municipal adreçada a la creació d’espais reals de cohesió social a través del desenvolupament de les arts. Una bona pràctica que pivota al voltant del desenvolupament de competències en els infants més vulnerables per incloure’ls en els conjunts instrumentals de la seu central de l’EMMCA un cop acabada l’educació primària. Així, l’Escola Municipal de Música esdevé un espai ciutadà de cohesió real.

La xarxa “Escoles de música per al canvi social” està formada per tres ciutats que comparteixen l'objectiu comú d’entendre la música com una eina per fomentar la inclusió social urbana i estableix diferents eixos de treball a partir de l’experiència de L’Hospitalet i del disseny de la seva escola municipal de música, que busca l’impacte sobre la inclusió social i la millora del rendiment acadèmic.

La primera fase aprovada de les xarxes de transferència té una duració de sis mesos i ha de servir per desenvolupar els futurs eixos de treball fins a 2020 i, alhora, ampliar les xarxes a entre cinc i vuit ciutats.
Avinguda Vilanova, 32 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat - Telf.: 934 032 940 - emusica.arts@l-h.cat