Notícies
 

Festival Django LH 2017

Veure imatge de  Festival Django LH 2017 (nova finestra)
L’únic festival dedicat a la figura de Django Reinhardt organitza la seva vuitena edició del 20 al 26 de novembre.

El Festival Django L’H neix el 2010, l’any del centenari del naixement de Django Reinhardt, com a homenatge a aquest geni de la música i està dedicat íntegrament al jazz manouche. És l’únic festival dedicat a aquest estil en tot l’estat espanyol.  L’Hospitalet acull aquest certamen que se celebra durant el mes de novembre i la ciutat s’ha convertit en punt de trobada de músics i amants del jazz manouche d’arreu del món.

Els 3 eixos principals del festival són la marca d’identitat que durant els 8 anys de vida han caracteritzat l’acció del Django L’H: els concerts, les masterclass i les jam sessions. Ens ho expliquen així:

Concerts: Per una banda, els concerts són la clara evidència de la feina que s’ha fet amb la programació. Es treballa amb cura. Volem aquest concert i no un altre, volem aquesta formació, ens agraden els projectes tancats, els artistes convidats que aporten, els concerts que marquen la diferència, els concerts autèntics, els memorables. Per aconseguir-ho apel·lem als millors músics. 

Masterclass: La part pedagògica és un dels eixos diferenciadors del festival. Des dels inicis i amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música - Centre de les Arts les classes magistrals han estat  un dels plats forts de la programació. No fa tants anys que gaudir de masterclass dels millors intèrprets, compositors, instrumentistes de l’estil al nostre país era un somni. Avui dia ja és una realitat. Ell Django LH ha programat més de 40 classes magistrals tenint present l’objectiu d’apropar l’aprenentatge del jazz manouche.

Jam sessions: Sense jam session no hi ha jazz manouche. El compromís del festival amb els músics que toquen aquest estil és gran i se sap que una de les millors maneres de complaure’ls és oferint un espai on compartir el que saben, el que volen saber. Això és possible gràcies a les jam sessions: un acte de simbiosi perfecte entre músics. El Django LH proposa sessions d’improvisació cada nit des de dijous a diumenge, cada una d’elles amb un caire distintiu: des de jams on poder compartir temes amb els més grans de l’estil, fins a jams amb ballarins o els alumnes de l’EMMCA.

Us convidem a formar part d'aquesta nova edició. Aquí tota la programació:www.festivaldjangolh.com
Avinguda Vilanova, 32 - 08902 L'Hospitalet de Llobregat - Telf.: 934 032 940 - emusica.arts@l-h.cat